One Empire Pass

 

The client, a yoga enthusiast and her husband from Toronto, wanted the space to connect to the landscape of the Wasatch and reflect their life and personalities most of all. The use of natural materials throughout the flat lend themselves to this. They wanted things to feel warm and inviting in a neutral pallet  while staying cohesive with the modern build. Well traveled and worldly, they also wanted to bring in a refined feel to space, eclectic yet modern. Check out the full project in our Portfolio!

The architecture of the building itself gives the flat a modern feel right off the bat. We encased the fireplace in blackened steel to give the living room a bold approach.

The dining area is softened by the incorporation of a warm walnut table by Sawyer Woodworks and goat hide covered chairs. The couple spent many months working with local galleries to decide on the right pieces for each space. They have very different taste but had fun conversation as to why they did or didn’t like each piece to determine if it could work. The dry bar is backed with a custom art piece by Kollabs from Gallery MAR.

Moving into the bedrooms - we wanted to go with a clean and contemporary feel that also fostered warmth in the spaces. Woodland creatures by Julie Nester line the head board, while the antler chandelier brings in some classic Park City flair.

As we stated before, incorporating natural materials was an important aspect for the client. I love the look of these stunning wardrobes flanking the guest murphy bed - creating a functional yet tasteful space.

35-MalissaMabeyEdits-8910empireClubDriveUnit20135.jpg

Talk about a “Wow-factor”! The wall paper used in the powder room is one to die for. The oily-ink blot pattern reminds me of a cross between oil on water and the pearlessence of a shell. Paired with the solid stone vessel sink and custom wood vanity, there are so many aspects of this bathroom to love!

Location, location, location - looking out from the deck of this property your eyes are graced by the heart of Deer Valley. The clients wanted an area that they could enjoy all year round and this deck definitely doubles as a second living space!

 

 

Photos by Malissa Mabey.

Melissa BerryComment